Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Porovnání a výběr koberce nebo PVC v pár krocích

Při výběru koberce nebo PVC do bytu či domu je důležité zvážit několik faktorů, jako je velikost místnosti, úroveň provozu a styl dekorace. Následující tři kroky Vám pomohou rychle a snadno najít ten správný kryt podlahy.

    1. Změřte svůj prostor a zvažte použití: Nejprve změřte svůj prostor, abyste mohli určit potřebnou velikost koberce nebo PVC. Zvažte také úroveň provozu v dané místnosti. Pokud se jedná o místnost s vysokým provozem, jako například chodba nebo obývací pokoj, zvolte druh podlahy s vysokou odolností. Existují tři základní úrovně provozu, které se používají k určení vhodného krytu podlahy: 

      1. Nízká úroveň provozu: Tato úroveň provozu se týká místností s minimálním provozem, jako jsou ložnice nebo kanceláře. V těchto místnostech lze použít méně odolné koberce nebo PVC.

      2. Střední úroveň provozu: Střední úroveň provozu zahrnuje místnosti s průměrným provozem, jako jsou obývací pokoje nebo jídelny. V těchto místnostech se doporučují kryty podlahy s větší odolností, které jsou schopny snášet běžný provoz.

      3. Vysoká úroveň provozu: Tato úroveň provozu zahrnuje místnosti s velkým provozem, jako jsou chodby nebo vstupní haly. Tyto místnosti potřebují kryty podlahy s vysokou odolností, které jsou schopny snášet častou chůzi, případné pády předmětů a další běžné používání. Je důležité zvážit úroveň provozu v místnosti při výběru krytu podlahy, aby byla zajištěna správná odolnost a bezpečnost pro uživatele. 

        Toto je správné doporučení. Pro domácí použití se obvykle doporučuje volit koberce s třídou zátěže mezi 21 až 23, zatímco pro komerční použití se doporučuje volit koberce s třídou zátěže mezi 31 až 33.

        Je důležité zvolit správnou třídu zátěže, aby koberce vydržely co nejdéle a odolaly předpokládanému zatížení. Třída zátěže určuje, jaká zátěž koberce dokážou unést, a zároveň také indikuje, jaký typ místnosti je pro daný koberec nejvhodnější.

        Pro výběr koberce je tedy důležité zohlednit, jaká zátěž bude na koberec kladená, jaké jsou nároky na vzhled a materiál koberce a jaký je konkrétní účel místnosti.

    2.  Vyberte styl: Nyní přichází na řadu volba stylu. Zvažte, jaký styl dekorace máte v místnosti, aby se kryt podlahy dobře hodil. Pokud máte moderní dekoraci, může být PVC vhodnější volbou, zatímco klasický koberec se hodí k tradičnímu zařízení.

    3. Porovnejte ceny a kvalitu: Nakonec porovnejte ceny a kvalitu koberců nebo PVC od různých prodejců. EURO KOBERCE Vám nabízí stovky koberců za výhodné ceny, profesionální pokládku a odborné poradenství. Na trhujsme již 28 let a v kobercích, PVC a podlahových krytinách se určitě vyznáme. Specializujeme se také na umělé trávníky, travní koberce, umělé travní koberce , syntetické koberce, plastové koberce, tak zákazníci nazývají umělé trávníky, které máme i v barevném provedení jako červená umělá tráva, modrý umělý trávník nebo černé a šedivé umělé travní koberce.