Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Jak nejlépe vyčistit rozlité červené víno na koberci?

Červené víno může být velmi obtížné odstranit z koberce, ale existuje několik způsobů, jak tuto skvrnu úspěšně vyčistit. Zde je návod, jak na to:

  1. Okamžitě odstraňte přebytečné víno: Jakmile se víno rozlije, okamžitě odstraňte přebytečné množství pomocí papírového ubrousku, který má schopnost absorbovat tekutiny.

  2. Naneste sůl: Poté, co jste odstranili co nejvíce přebytečného vína, posypte skvrnu solí a nechte ji působit asi 10-15 minut. Sůl by měla absorbovat víno a zanechat bílou skvrnu, kterou lze snadno odstranit.

  3. Vyčistěte skvrnu: Smíchejte jednu část octa s jednou částí vody. Naneste na skvrnu a nechte působit asi 15 minut. Poté otřete skvrnu hadříkem namočeným v čisté vodě. Pokud je potřeba, postup opakujte.

  4. Použijte speciální čistící prostředek: Pokud jsou stále viditelné stopy vína, použijte speciální čistící prostředek pro koberce. Tyto prostředky jsou k dispozici v obchodech s domácím zbožím a jsou určeny k odstraňování skvrn na kobercích.

  5. Vyčistěte skvrnu pomocí sodovky: Smíchejte sodovku s vodou a vytvořte pastu. Naneste pastu na skvrnu a nechte působit 10-15 minut. Poté otřete skvrnu hadříkem namočeným v čisté vodě.

Důležité je, aby se skvrna vyčistila co nejdříve. Čím déle necháte skvrnu bez řešení, tím bude těžší ji odstranit. Pokud vám tyto metody nepomohou, můžete vždy kontaktovat profesionální čističe koberců, kteří jsou vybaveni nezbytnými nástroji a znalostmi pro úspěšné odstranění skvrn.