Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Ušetříme zakoupením koberce na energiích?

Hledáte způsoby, jak ušetřit na účtech za energii?

Ptáme se, jestli nám pomůže koberec ušetřit?

Dobře si prohlédněte svou podlahu! Neizolované podlahy způsobují 10 až 20 % tepelných ztrát v domácnosti. Správný koberec vám může pomoci snížit náklady na energii na vytápění a chlazení, protože výjimečně dobře izoluje.

Výzkum ukazuje, že izolační hodnota koberce může být až 10krát vyšší než u tvrdých podlahových krytin. Důvodem je, že vlákna koberce jsou přírodní izolanty s nízkou tepelnou vodivostí. Navíc povrchový vlas koberce se svými miliony drobných vláken zachycuje vzduch a zvyšuje tepelnou izolaci. Čím větší je plocha pokrytá kobercem, tím více izolace může být poskytnuta. Pro maximální izolaci je proto preferován koberec.

Vsaďte na tlusté koberce s huňatým vlasem Silné koberce nejen vytvářejí útulnou atmosféru během těchto tmavých zimních měsíců, ale jsou také ideální pro udržení tepla. Protože obecně platí, že čím tlustší koberec, tím větší hodnota tepelné izolace (*R-hodnota). Výzkum ukazuje, že s kobercem můžete ušetřit až 12 % energie. Umístěním na podložky pod  koberec  ještě více zlepšuje získanou tepelnou izolaci.

Úspora energie instalací koberce v jednopokojovém bytě:

 KOBERCE  Výška vlasu / mm  Tloušťka / mm  Celková váha kg/m2

 Energ. úspora vytápění %

 Energ. úspora chlazení %
 Střižený vlas 5,00 7,3 1.722 8,6 8,00
 Střižený vlas 7,00 9,2 1.963 11,3 10,4
 Střižený vlas 10,00 11,7 2.257 12,8 11,7

 

V našem sortimentu máme mnoho krásných huňatých, tlustých koberců s hustým vlasem, které splňují tyto normy, a proto mají také vysokou izolační hodnotu. Koberce, které jsou tlustší a plnější a jsou proto ideální pro udržení tepla uvnitř.

Kobercová izolace vědecky dokázaná.

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč je izolační účinek koberce desetkrát větší než u tvrdých podlah? Vysvětlení je jednoduché: fyzika nás učí, že vzduch je špatným vodičem tepla, a tedy dobrým izolantem. Právě proto je u dvojitého zasklení vzduch mezi dvěma skleněnými panely. Stejná logika platí i pro koberec: mezi vlákny koberce je vrstva vzduchu, která funguje jako izolant. Rozsah závisí samozřejmě na vláknech a výšce vlasu. Čím tlustší koberec, tím lepší izolační účinek. Koberec s podložkou poskytuje ještě lepší výsledky.

* Hodnota R se používá k měření odolnosti materiálu vůči přenosu tepla nebo tepelnému odporu: čím vyšší je hodnota R, tím větší je izolační účinek.  

(hodnoty R převedené na australské metrické jednotky = m²K/W)

ušetříme kobercem za energie (Medium)