Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Nejprodávanější umělé trávníky v roce 2023

V roce 2023 se stále více lidí rozhoduje pro umělou trávu namísto přírodní trávy kvůli své nízké údržbě a estetickému vzhledu. Existuje mnoho druhů umělých trávníků, ale v tomto článku se zaměříme na nejprodávanější druhy v roce 2023 a rozdíly v jejich použití.

Nejprodávanějším druhem umělé trávy v roce 2023 je tráva z polypropylenu, např. BALKON, HOCKEY, EUROGREEN ....Tento typ umělé trávy je velmi odolný vůči poškození a je snadno udržovatelný. Tento druh umělé trávy je vhodný pro oblasti s jakoukoli frekvencí používání a může být použit na venkovních plochách, jako jsou balkony nebo terasy. Díky své odolnosti je také oblíbenou volbou pro domy s domácími mazlíčky.

Dalším druhem umělé trávy je tráva z polyethylenu. Tento druh umělé trávy je měkčí než tráva z polypropylenu a lépe imituje přírodní trávu jako např. MIRACLE, ASHTON a další ze sekce LANDSCAPING . Tento druh umělé trávy je vhodný pro vysokou frekvenci používání a může být použit v zahradách, parkách a sportovních areálech. Díky svému vzhledu a pohodlí se často používá v dětských hernách nebo na dětských hřištích.

Posledním druhem umělé trávy je tráva z nylonu. Tento druh umělé trávy je velmi odolný vůči opotřebení a je vhodný pro vysokou frekvenci používání. Tento druh umělé trávy se nejčastěji používá na sportovních hřištích, jako jsou fotbalová hřiště nebo golfové trávníky.

Je důležité si uvědomit, že kam položíme umělou trávu může mít vliv na výběr druhu umělé trávy. Pokud plánujeme položit umělou trávu na balkon nebo terasu, může být vhodná tráva z polypropylenu, protože se často nepoužívá. Na druhé straně, pokud chceme položit umělou trávu na dětské hřiště, může být vhodná tráva z polyethylenu, protože je měkčí a pohodlnější pro děti. Pokud plánujeme položit umělou trávu na sportovní hřiště, je lepší zvolit trávu z nylonu kvůli své odolnosti vůči opotřebení.

Dalším faktorem, který by měl být zvážen při výběru umělé trávy, je barva. Výrobci nabízejí umělou trávu v různých barvách a odstínech, aby se co nejlépe přizpůsobila okolnímu prostředí. Výběr správné barvy může mít velký vliv na celkový vzhled a estetiku plochy.

Je také důležité si uvědomit, že umělá tráva nevyžaduje stejnou údržbu jako přírodní tráva, ale stále je nutné ji pravidelně udržovat. To zahrnuje čištění od listů a dalších nečistot, pravidelné vysávání a případné čištění speciálními prostředky na odstranění skvrn.

Výhody umělé trávy jsou zřejmé - minimalizuje údržbu a vzhledem ke své odolnosti je vhodná pro různé účely. Nicméně, někteří lidé stále preferují přírodní trávu kvůli jejímu přirozenému vzhledu a přínosům pro životní prostředí.

V závislosti na vašich potřebách a preferencech můžete vybrat nejvhodnější druh umělé trávy pro vaši plochu. Bude to záviset na frekvenci používání, umístění a vašich preferencích vzhledu a barvy. Pokud si nejste jisti, poraďte se s odborníky nebo s prodejci umělé trávy, kteří vám mohou pomoci s výběrem nejlepšího druhu pro vaše potřeby.

Naše firma EURO KOBERECE realizuje kompletní položení umělého trávníku včetně stavebního podkladu. Pro více informací nám neváhejte zavolat a domluvit se na realizaci.