Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Nejčastější dotazy při výběru umělé trávy

Při nákupu umělé trávy se nejčastěji ptáte :

Jak máme  udržovat umělý trávník, jaká je jeho životnost a jak si ho položíme?

Nejčastěji k nám chodí zákazníci s problémem růstu živého trávníku a chtějí živý trávník nahradit umělým trávníkem. 

Zde máme pro Vás pár tipů při rozhodování druhu umělé trávy.

UMĚLÉ TRÁVNÍKY III.GENERACE

tak nazýváme umělé trávníky vyšší cenové kategorie, které jsou již perforované a jejich životnost je prokázána po tři generace!

 

Kde všude mohu trávník použít?

umělý trávník můžete použít jak v interiéru , tak i venku. nejvíce se používají na balkony, terasy, předzahrádky, střešní terasy  a hlavně u bazénů. Umělé trávníky jsou velmi praktické a některé až k nerozeznání od živého trávníku. 

Na trávnících třetí generace můžete i parkovat. Jsou velmi odolné a vydrží i takovou zátěž.

Můžeme nechat umělý trávník v zimě venku?

Ano, samozřejmě můžete. Není třeba je na zimu uklízet, jelikož jsou vyráběny z vláken odolným všem povětrnostním podmínkám.  Trávníky je třeba jen dobře ukotvit, aby Vám při silném větru neodletěly. Umělé trávníky třetí generace jsou všechny perforované ( děrované) , což jim umožňuje průtok vody a tím pak voda na trávníku nezamrzá. 

Mění umělý trávník barvu při vystavení slunci?

Umělé trávníky třetí generace mají všechny UV filtr, který zabraňuje vyšisování.  Levné, plstěné trávníky mít UV filtr nemusí a pak zde dochází k šisování.


Jak udržíme umělý trávník čistý?

Trávníky ve venkovních prostorách nijak zvlášť nečistáme. Můžeme je prohrábnout hráběmi, vystříkat hadicí s vodou, vyfoukat fukarem na listí nebo zamést koštětem.

LEVNÉ PLSTĚNÉ UMĚLÉ TRÁVNÍKY

Jakou výhodu mají nopy na rubu trávníku?

Jsou to takové špuntíky na rubové straně koberce, které mají za úkol zvednout trávu ze země, aby pod ní mohla odtékat voda. Trávníky třetí generace tyto nopy nemají, jelikož jsou děrované a lehce edy voda proteče.

Mohu si távník položit sám?

Podívejte se na zde na posup pokládky umělého trávníku a pak se rozhodněte jestli si trávník položíte sami nebo e obrátíte na profesionály.

Jaký trávník je vhodný pod bazén?

Pod bazény doporučujeme levné plstěné trávníky, které splní účel a navíc Vám můžeme trávník nařezat přesně na Váš rozměr ZDARMA, třeba i kruh.