Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Jak vybrat koberec do dětského pokoje?

Jak vybereme ten správný koberec do dětského pokoje? 

Pravděpodobně jste se právě přestěhovali do nového domu nebo čekáte maličkého potomka a potřebujete vyzdobit pokoj vašeho dítěte, nebo vaše dítě roste a chce jiný vzhled, nebo možná jen chcete pokoj předělat. Jsme tu, abychom vám pomohli vybrat ten správný koberec do vašeho dětského pokoje! Přečtěte si vše, co potřebujete vědět!

Velikost pokoje

Postel (nebo postýlka) se stane ústředním bodem každé ložnice. Tento ústřední bod vám nejen pomůže vizualizovat tvar, velikost a strukturu koberce, ale také vám pomůže definovat celý prostor.

Udělejte si mentální představu o konečném vzhledu, který chcete Jak byste popsali osobnost svého dítěte? Jste šťastní, svobodní nebo zaneprázdnění? Je mírumilovný, klidný a rád čte knihy? Je možné spojit barvy a osobnosti. 

Vizualizujte fyzický prostor pro umístění koberce následovně:

Chcete-li si dobře představit místo kde bude koberec ležet a  vypadat , použijte malířskou pásku (která se snadno odstraní a nepoškodí povrch). Nakreslete místnost a napište rozměry na papír. Až půjdete nakupovat, je užitečné zapsat si míry. Výběr správného koberce pro váš dětský pokoj Při výběru tvaru koberce se neomezujte na tradiční kulaté nebo obdélníkové koberce. Najděte si abstraktní vzory, zvířecí potisky a další. Bavte se a buďte odvážní!

Při výběru velikosti koberce je třeba mít na paměti dva hlavní faktory:

Zamyslete senad velikostí koberce, pokud jej budete pokládat na podlahy z tvrdého dřeva, abyste zajistili maximální teplo a funkčnost. Při použití většího koberce poskytuje koberec další odpružení a ochranu pro vaše podlahy.

 Jaký materiál je nejlepší použít?

 Při výběru nejlepšího materiálu pro školku je důležité vzít v úvahu následující faktory:

Hra na podlaze by měla být funkční a pohodlná. Koberec by měl být odolný vůči skvrnám nebo by se měl snadno čistit po čajových dýcháncích, odpoledních hrách a dalších činnostech, které  způsobují opotřebení. Hypoalergenní koberec je koberec, není  strojově tkaný koberec.

Pro dětský koberec je nejlepší volbou  polyester nebo polyamid, který je odolný vůči skvrnám, nevybledne a je ideální pro oblasti, které dostávají hodně slunečního záření a časté polití a nepořádky.

Bavlněný koberec je hypoalergenní, snadno se čistí a není syntetický. I když je vlna odolná, může vyblednout. Obývací pokoje a jídelny jsou nejlepšími místy pro jejich použití. Je ideální pro položení vedle postýlky nebo postele pro jejich teplo.

A jak by měl být koberec vysoký? Co je lepší? Nízký nebo vysoký vlas?

Náš eshop  nabízí různé výšky vlasu koberců. Naše doporučení do školek je zvolit nižší vlas. Proč? Zde je několik důvodů: S huňatými koberci nic nezkazíte, ale údržba je již náročnější z důvodu zapadaných drobků a čištění. Vlna, polyester, polyamid a polypropylen jsou materiály, které vás nezklamou. Zde záleží na možnosti výše Vaší investice. Polyamidové koberce jsou odolnější a měkkčí, ale i jejich cene je vyšší. Koberce jsou z materiálů, že když se počasí ochladí, stanou se extra útulnými, protože jsou měkké a příjemné na dotek. 

S výběrem Vám rádi pomůžeme :-)