Potřebujete poradit? Volejte 606 456 619

Jaký umělý trávník vybrat pod bazén?

 

Ano, umělý trávník může být vhodnou volbou pro instalaci pod bazén. Existuje několik důvodů, proč byste mohli zvážit instalaci umělého trávníku pod bazén:

  1. Bezúdržbovost: Umělý trávník nevyžaduje zalévání, kosení, hnojení ani jinou péči, což znamená, že můžete ušetřit čas i peníze na údržbu.

  2. Čistota: Když se bazénová voda stéká z umělého trávníku, netvoří se bahno ani hlína, což znamená, že bazén zůstává čistší.

  3. Vzhled: Umělý trávník vypadá jako pravý trávník, ale bez nevýhod jako jsou nevzhledné skvrny, uschlé plochy nebo omezená odolnost vůči zatížení.

  4. Odolnost: Umělý trávník je odolný proti vodě a chemikáliím, které se používají pro údržbu bazénu.

  5. Pohodlí: Umělý trávník je měkký a pohodlný na chůzi, což může být pro uživatele bazénu pohodlné, zejména pro děti, kteří se rádi běhají bosí.

  6. Bezpečnost: Umělý trávník má rovnoměrný povrch, což může minimalizovat riziko pádu nebo zranění, zejména v oblasti kolem bazénu, kde mohou být podmínky kluzké.

Pokud se rozhodnete pro instalaci umělého trávníku pod bazén, je důležité zvolit vhodný typ trávníku, který bude odolný vůči nárazům, působení chemikálií a vodě. Doporučuje se také zajistit, aby byla instalace provedena profesionálem s odpovídajícími zkušenostmi, aby bylo zajištěno správné provedení a aby se minimalizovaly možné problémy v budoucnu.

Výběr umělého trávníku pro podloží bazénu závisí na několika faktorech, jako jsou typ bazénu, úroveň provozu a zároveň estetické preference. Některé z možností jsou:

  1. Kobercový umělý trávník - tento typ trávníku je měkký a pohodlný na nohy, což je ideální pro rodiny s dětmi nebo pro oblasti s vysokou frekvencí provozu. Je vyroben z jemných vláken, které mají vysokou hustotu a mohou dobře simulovat přírodní trávník. Výhodou je jeho nízká cena a měkkost, což je příjemné pro vaše chodidla. 
  2. Vlasový sportovní umělý trávník - tento typ trávníku je vhodný pro oblasti s vyšší frekvencí provozu a malými dětmi. Jeho vlákna jsou různě dlouhá a méně hustá než u kobercového trávníku, což mu dává vzhled přirozeného trávníku.
  3. Landscaping umělý trávník - kombinuje vlastnosti kobercového a vlasového trávníku. Je vhodný pro oblasti s mírným provozem a umožňuje vám vytvořit realističtější vzhled přírodního trávníku a je měkoučký.
  4. Kruhový távník - je umělý trávník kobercový nebo s vlasem ve tvaru kruhu

Při výběru umělého trávníku pro pod bazénu je také důležité zvážit, zda bude trávník odolný vůči chlorované vodě a UV záření a zda bude schopen snadno odtékat vodu z povrchu. Proto je důležité vybrat trávník od renomovaného výrobce s dobrými referencemi a kvalitními materiály.

poradna (Medium)